Test pomalých hrnců

Nejlepší pomalé elektrické hrnce Pomalé hrnce na vaření si už získávají stále více domácností. I když to na první poslech zní zvláštně, pomalý hrnec vám s vařením opravdu pomůže. Kdo už jej vyzkoušel, tak ví.

Vaření v pomalém hrnci je pohodlnější jak běžné vaření: jednoduše vhodíte všechny suroviny rovnou do hrnce a zvolíte stupeň teploty. Jídlo se pomalu a bezpečně připraví bez vašeho dozoru, a právě v tom spočívá to kouzlo – můžete jít zatím na nákup, dát si sprchu, vyřešit s dětmi domácí úkoly a stihnete i vyvenčit psa. Vše bez toho, abyste museli myslet na vaření anebo stát při sporáku jako dosud. Některé hospodyňky dokonce dají vařit jídlo hned ráno a po práci mají navařeno, takže je čeká teplá polévka a měkká zvěřina.

Jak však vybrat ten nejlepší pomalý hrnec právě pro vás a vaše potřeby? Mimo objemu hrnce je dobré myslet i na další jeho vlastnosti. Právě z tohoto důvodu jsme připravili tento test pomalých hrnců, ve kterém se dozvíte zajímavé rady ohledně nákupu a získáte přehled. Budeme rádi, pokud nejlepší modely budete vybírat s námi a přidáte se vlastními postřehy do diskuse.

Pomohl ti tento test? Sdílej se svými přáteli...
Share on FacebookShare on Google+

Test nejlepších pomalých hrnců – TOP 7 podle nás

 NázevHodnoceníCena od [Kč] 
1.Bionaire SCCPBPP605
5 Stars5 / 52 590 KčVíce informací
2.CrockPot CrockPot CSC024X
5 Stars5 / 53 790 KčVíce informací
3.Bionaire CrockPot SCCPRC507B
4.8 Stars4.8 / 51 898 KčVíce informací
4.TESLA SLOWCOOK S600
4.8 Stars4.8 / 51 489 KčVíce informací
5.Bionaire CrockPot SCV400RD
4.7 Stars4.7 / 51 189 KčVíce informací
6.Russell Hobbs COOK@HOME 22740-56
4.7 Stars4.7 / 51 009 KčVíce informací
7. Klarstein Bristol 65
4.7 Stars4.7 / 51 019 KčVíce informací

Ukázat kompletní nabídku pomalých hrnců


Jak vybrat nejlepší pomalý hrnec?

  • Objem pomalého hrnce. Nejdůležitější je na začátek objem hrnce, který závisí od toho, kolik porcí jídla potřebujete připravit. V menších pomalých hrncích připravíte jídlo pro 4 osoby, ve větších až pro 8 osob (resp. osm porcí). Pokud nemáte odhad, možná vám pomůže informace, že nejprodávanější velikost pomalých hrnců je 5 litrů, což postačuje asi na šest porcí jídla.
  • Výkon pomalého hrnce. Platí jednoduché pravidlo, že čím je pomalý hrnec větší, tím větší výkon potřebuje. Pro příklad, takový pomalý hrnec o objemu 6 litrů, potřebuje výkon minimálně 260 W. Výkon pomalých hrnců se pohybuje od 250 W do 350 W, někdy se však můžete setkat i s vyšší hodnotou.
  • Nastavování teploty. Všechny kvalitní pomalé hrnce na vaření mají alespoň 2 stupně – vysokou a nízkou teplotu, samozřejmostí je ohřev jídla, tzn., že se hotové jídlo udržuje teplé, až dokud ho nezačnete servírovat. Teplota se standardně dá nastavit do 95°C.
  • Způsob nastavování a ovládání pomalého hrnce. V nabídce jsou pomalé hrnce s manuálním ovládáním, tedy tlačítky, a digitální. Manuální ovládání je obvykle jednodušší s méně funkcemi a ne všechny se dokážou samy vypnout po dovaření jídla. Na druhou stranu obvykle při výpadku elektrického proudu dokážou dále pokračovat ve vaření. Digitální ovládání nabízí více možností, ale mnohé z nich se po výpadku proudu resetují a ve vaření nepokračují. Ovládá a funkce jsou rozdílné při každém pomalém hrnci, a proto je potřeba se informovat u prodejce ještě před koupí.
  • Další užitečné funkce. Nejlepší pomalé hrnce mají mimo udržování teploty uvařeného jídla i další užitečné funkce, které určitě dokážete ocenit – je to například časovač, odložený start vaření, automatické vypnutí a automatické přepnutí do režimu ohřevu jídla po dovaření, aby vám jídlo nevychladlo a měli jsme ho připraveno k servírování.
  • Inspirujte se. Pomůže například test pomalých hrnců, čtěte si recenze a podívejte se, co lidé nejčastěji kupují a jak jsou s tím spokojeni. Reálné reference vás uchrání před špatnou koupí.

Z jakých materiálů jsou pomalé hrnce vyráběné?

Pomalé hrnce na vaření jsou nejčastěji vyráběné z keramiky anebo hliníku, ty nejlepší modely mají nádobu, ve které se nachází jídlo, vyrobenou z kameninového materiálu.

Jak správně vybrat velikost pomalého hrnce?

Standardní domácnost by se měla vystačit s pomalým hrncem, který má objem 5-6 litrů. Na čtyři porce by měl stačit i 4 litrový, na osm porcí hrnec s objemem 6 litrů. Menší domácnost bude potřebovat objem cca 5 litrů, což je také nejžádanější velikost.

Pokud chcete připravovat husu v celku anebo celou kachnu, případně nějaký velký kus masa v celku, určitě budete potřebovat objem 6 litrů bez ohledu na počet osob. Takže pokud vám nepřekáží zainvestovat peníze do velkého pomalého hrnce, raději kupte větší, neboť možná dostanete chuť na jídla, při kterých si s malým hrncem nevystačíte.

Jaké jsou hlavní výhody pomalých hrnců na vaření?

Mezi hlavní výhody patří například:

  • pomalé hrnce jsou skvělé na hovězí, zvěřinu, na přípravu celého králíka i kachny, protože maso má čas přirozeně pomalu změknout a zároveň si zachovat skvělou chuť, jaká se běžným vařením často nedá dosáhnout,
  • jídlo se nikdy nepřipálí,
  • všechny ingredience dáte vařit naráz, takže nepotřebujete stát u sporáku během vaření, takže na přípravu jídla nemusíte nijak složitě dohlížet,
  • pomalá příprava jídel zaručuje více intenzivních chutí v jídle,
  • kuchyně se nepřehřívá, díky čemuž vaříte i během letních dní bez horké páry (oceníte, zejména pokud nemáte v kuchyni klimatizaci),
  • umýváte jen jeden hrnec, ze kterého můžete jídlo rovnou servírovat na talíř,
  • nevaříte, pomalý hrnec vaří za vás, dokud se vy věnujete jiným činnostem.

Jaká jídla mohu připravovat v pomalém hrnci?

Nejlepší pomalé hrnce na vaření umožňují připravovat už téměř opravdu všechno, od masa přes guláše a omáčky, až po koláče a džemy.
Kvalitní modely od renomovaných výrobců mají často v balení i mini kuchařku s recepty, se kterými dokážete začít vařit chutná a jednoduchá jídla, což je na začátek při seznamování se s pomalým hrncem opravdu praktické.

Mohu umývat vnitřní nádobu po dovaření v myčce nádobí?

Většina pomalých hrnců má vyjímatelnou vnitřní nádobu z materiálu, který můžete bezpečně umývat v myčce nádobí. Zjistěte si tento údaj však raději ještě před finální koupí.

Jak dlouho se vaří jídlo v pomalém hrnci?

Délka vaření závisí od toho, co právě připravujete. Obvykle dokážete dobu vaření nastavit od 3 hodin až do 10 hodin, některé hrnce pak mají maximální délku vaření i 12 hodin.


Ukázat kompletní nabídku pomalých hrnců


Pomohl vám náš test pomalých hrnců? Pokud ano, budeme velmi rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu, recenzi, zkušenost či hodnocení vámi zakoupeného modelu, dole v komentářích na této stránce. Pomozte i ostatním s výběrem kvalitních pomalých hrnců na vaření a povězte nám svého vítěze. Možná právě váš názor bude tím rozhodujícím faktorem.

Zaslat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>