Domácí pekárny – test 2017

Domácí pekárna ETA DeliccaDomácí pekárny, jeden z nejoblíbenějších vánočních dárků je třeba řádně nejdříve vybrat. Právě proto jsme pro vás přichystali jednoduchý test domácích pekáren 2017, jehož úkolem je informovat vás prostou formou o nejkvalitnějších pekárnách na trhu.

Námi sestavený přehledný test domácích pekáren vychází z hodnocení výrobků profesionálních organizací, tak i na základě hodnocení spotřebitelů různých serverů. Díky těmto poznatkům, jsme si udělali obrázek o nejlepších pekárnách na trhu za vás a přinášíme vám vše přehlednou a jednoduchou formou. Máte-li výhrady k pořadí, zkušenosti s některou z pekáren nebo nám chcete jen poděkovat za pomoc s výběrem, můžete tak učinit formou komentáře pod testem na této stránce.

Pomohl ti tento test? Sdílej se svými přáteli...
Share on FacebookShare on Google+

Test domácích pekáren chleba 2017

 NázevHodnoceníCena od [Kč] 
1.ETA 7149 (Delicca)
5 Stars5 / 52 999 KčVíce informací
2.ETA Duplica Vital Plus 2147
5 Stars5 / 54 599 KčVíce informací
3.ETA Crustum 3150
4.9 Stars4.9 / 52 199 KčVíce informací
4.Tefal PF611838
4.8 Stars4.8 / 53 990 KčVíce informací
5.Eta 2149 Harmony
4.7 Stars4.7 / 51 935 KčVíce informací
6.Kenwood BM350
4.5 Stars4.5 / 52 590 KčVíce informací
7.ECG PCB 538
4.2 Stars4.2 / 51 703 KčVíce informací

Zobrazit kompletní nabídku domácích pekáren


[sc:vysvetlivky]

Test domácích pekáren – vítěz testu

Test domácích pekáren má své vítěze. Stali se jím hned 3 domácí pekárny –  ETA 7149 Delicca, Eta 2147 Duplica Vital Plus a ETA Crustum 3150.

ETA 7149 Delicca – Pekárna s 12ti přednastavenými programy pro pečení bez alergií včetně bezlepkového chleba. Možnost přípravy džemů či 3 přednastavených barev chlebové kůrky. Vítěz testu 2010 MF Dnes. 2 hnětací háky. Displej. Skvělý design a celá řada dalších výhod.

ETA Duplica Vital Plus 2147 – Vyvinuta na základě konzultací s odborníkem na zdravou výživu. Dva speciální zdravé programy. Zvládne přípravu domácího pečiva, džemů i jogurtů. Jedná se o víceúčelovou pekárnu. Spousta možností nastavení přesně podle vašich požadavků. 14 přednastavených programů + program kvašení. Snadné ovládání.

ETA Crustum 3150 – Jedna z nejlepších pekáren chleba v poměru ceny a výkonu. 12 přednastavených programů, včetně programu na bezlepkový chléb, těsto, marmeládu či pečení sušenek a dalších produktů. Skvělé uživatelské recenze a snadné ovládání. Nízká cena.

Jak vybrat domácí pekárnu chleba?

V případě, že budete vybírat domácí pekárnu, musíte zvážit několik otázek.

  • Velikost pečeného chleba. Určete si, pro kolik osob budete chleba péct a podle toho kupte raději menší či větší pekárnu. Na trhu jsou domácí pekárny, které umí pect chleba od 500 až do 1800 g velký a těžký chléb.
  • Přednastavené programy. Prohlédněte si rozmanitost přednastavených programů. Některé pekárny totiž umožňují mimo pečení chleba také přípravu džemů, jogurtů, pizza těst a dalších směsí. To vše volte s ohledem na to, zda to někdy budete využívat. Místo počtu přednastavených programů, raději volte rozmanitost.
  • Pečení přes noc. Právě tato funkce dělá z pekárny stále oblíbenější domácí spotřebič. Probudíte se ráno a máte připravený čerstvý chléb. Ne všechny pekárny jsou ale vhodné pro noční pečení kvůli hlučnosti. Minimální hlučnost mají domácí pekárny Panasonic.
  • Snadné ovládání a kvalitní zpracování. Jako u všeho platí, že abychom mohli využívat potenciál spotřebiče, musíme s ním umět pracovat. Ovládání by tak mělo být intuitivní. Zpracování výrobku je také důležité z hlediska investice. Za kvalitní výrobek si sice připlatíte, ale v konečném důsledků vám vydrží mnohem déle. Investice se navrátí i v menší spotřebě energií.
  • Nezapomeňte sledovat náš aktualizovaný test domácích pekáren, kde vám vždy nabídneme nezávislé hodnocení jednotlivých spotřebičů na základě hodnocení profesionálů i běžných spotřebitelů. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše zkušenosti do komentářů níže.

Zobrazit kompletní nabídku domácích pekáren


Základní programy domácích pekáren:

  • Základní bílý chléb – vyrábí většinu druhů bílého chleba s použitím pšeničné mouky
  • Rychlý základní chléb – shodný s programem pro základní bílý chléb, ale je v rychlém provedení; střídka takto získaného chleba může být o něco méně vzdušná
  • Francouzský chléb – odpovídá receptu na tradiční francouzský bílý chléb s dutinami
  • Celozrnný chléb – je vhodný při použití mouky na výrobu celozrnného chleba
  • Rychlý celozrnný chléb – shodný s programem pro celozrnný chléb, ale je v rychlém provedení; střídka takto získaného chleba může být o něco méně vzdušná
  • Sladký chléb – je přizpůsoben receptům s větším obsahem tuku a cukru
  • Rychlý sladký chléb – shodný s programem pro sladký chléb, ale je v rychlém provedení; střídka takto získaného chleba může být o něco méně vzdušná
  • Super rychlý základní chléb – speciální program pro pečení Super rychlý základní chléb. Chléb vyrobený při použití rychlého programu je více kompaktní než v případě použití jiných programů
  • Bezlepkový chléb – je vhodný pro osoby nesnášející lepek přítomný v některých obilovinách
  • Chléb bez soli – snížení konzumace soli přispívá ke zmírnění rizika kardiovaskulárních chorob
  • Pečení chleba – tento program umožňuje rovnoměrné pečení od 10ti do 70ti min. s regulací v intervalech po 10ti min. pro slabou, střední nebo silnou intenzitu opečení
  • Těsto – program, který nezahrnuje pečení. Jde o program určený pro hnětení a kynutí
  • Koláč – umožňuje výrobu sladkého pečiva a koláčů s použitím kypřícího prášku do pečiva
  • Džem – tento program automaticky připravuje v nádobě džemy (plody musí být nahrubo nakrájené a vypeckované)
  • Těstoviny – pouze hnětení. Pro nekynutá těsta – např. na nudle

Zdroj: kasa.cz


Prohlédnout kompletní nabídku domácích pekáren v eshopu


1 komentářů

  1. Zidek

    ETA Duplica Vital 2147 – po 2,5 letech používání 2x týdně odešlo tlačítko START/STOP a velká forma-odřený teflon na svislých výztuhách a osami hnětačů prostupuje do chleba mazivo. Navíc sklo krytu je nekvalitní-po záruční výměně se objevila stejná závada-bublinky v něm a jeho deformace. Používal jsem pouze na kváskový žitný chleba, který sama je neschopna umísit. Musí se jí pomáhat gumovou stěrkou a těsto jí obrácet a vtlačovat do dráhy hnětačů a to jak za použití nedělené formy, tak za použití dělěné formy.Bez této „pomoci“ zůstane těsto nepromíchánoo a v rozích formy fůra mouky.Za 2000Kč bych ji bral, ale jinak ne. Po dvou letech jde do šrotu..Židek.

Zaslat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>